لامپ‌هاي كم مصرف با رعايت موازين بهداشتي، عوارضي براي سلامت انسان ندارد
نوشته شده توسط : اندیشه خردبار

 معاون بهداشت وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي گفت: كاربرد لامپ‌هاي كم مصرف با رعايت موازين بهداشتي و ايمني، عوارضي براي سلامت انسان ندارد.

به گزارش سرويس علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ ‌دكتر عليرضا مصداقي نيا با اشاره به مطالعات مركز سلامت محيط و كار اين معاونت، ملاحظات بهداشتي كاربرد لامپ‌هاي كم مصرف را در سه مورد حائز اهميت دانست و‌ اظهار داشت: اولين ملاحظه بهداشتي كاربرد لامپ‌هاي كم مصرف، انتشار پرتوهاي فرابنفش (UV) از اين لامپ‌ها است. مقدار پرتوهاي فرابنفش حاصل از اين لامپ‌ها به قدري پايين است كه نمي‌تواند خطري را متوجه سلامت انسان نمايد در عين حال رعايت فاصله 30 سانتيمتر يا بيشتر از اين لامپ‌ها بايد رعايت شود.

وي افزود: دومين نكته بهداشتي مورد توجه در مورد لامپ‌ها و هر وسيله برقي ديگر اثر ميدان‌هاي الكتريكي و مغناطيسي است اين ميدان‌ها با حواس انساني قابل درك نيست ميدان الكتريكي زماني كه يك وسيله برقي را به برق متصل مي‌كنيم تشكيل مي‌شود حتي اگر آن وسيله برقي خاموش باشد در اين حالت هرچه ولتاژ بالاتر باشد ميدان الكتريكي ايجاد شده نيز بيشتر است.

دكتر مصداقي نيا ادامه داد: سومين موضوع كه در زمينه كاربرد اين لامپ‌ها بايد مورد توجه قرار گيرد و رعايت آن مورد توصيه و تاكيد وزارت بهداشت است، نحوه اقدام در زمان پايان عمر يا شكستن اين لامپ‌ها است و بدليل وجود مقادير اندك ماده خطرناك جيوه در اين لامپ‌ها است.

معاون بهداشت تأكيد كرد:‌ تا زماني كه اين لامپ‌ها نشكند اين جيوه كه مقدار آن به اندازه پوشش نوك يك قلم ذكر شده، هيچ خطري براي كاربران ندارد بنابراين پس از پايان عمر اين لامپ‌ها بايد آن را داخل جعبه اوليه قرارداده و سپس داخل يك يا دو كيسه پلاستيكي مقاوم قرار داده شود و پس از بستن درب آن به مأمور جمع‌آوري پسماند تحويل شود.

وي افزود:‌ در مواقعي كه لامپ‌هاي كم مصرف در داخل خانه مي‌شكند بايد مراقب بود تا بدون هيچ‌گونه اثر سوئي بقاياي اين لامپ‌ها جمع‌آوري و دفع شود.

دكتر مصداقي نيا در ادامه به خانواده ها توصيه كرد: از اتاقي كه لامپ در داخل آن شكسته است خارج شوند و مواظب باشند كه بر روي قطعات شكسته لامپ پا نگذارند همچنين قبل از پاكسازي اتاق به مدت 15 دقيقه پنجره‌ها را باز بگذاريد تا بخارات جيوه از اتاق خارج شود و در صورتي كه اتاق داراي سيستم تهويه مركزي است آن را خاموش كنيد.

 وي ابراز داشت: به هيچ وجه از جاروبرقي براي تميز كردن بقاياي لامپ شكسته استفاده نكنيد چون بخارات جيوه را در فضا پخش مي‌كند و جارو نيز آلوده مي‌شود. يك دستكش يكبار مصرف بپوشيد تا از تماس مستقيم با بقاياي شكسته لامپ و بريدن دستان، جلوگيري شود و با دو تكه مقواي نازك بقاياي لامپ شكسته را بطور كامل با احتياط جمع كنيد.

دكتر مصدقي نيا يادآور شد:‌ قطعات و بقاياي لامپ شكسته و اشيائي كه براي تميز كردن مورد استفاده قرار گرفته است در داخل يك ظرف شيشه‌اي يا پلاستيكي بريزيد و درب آن را محكم ببنديد و به مامور جمع‌آوري پسماند تحويل دهيد و پس از اتمام كار دستان خود را با آب و صابون بشوييد. 
باشگاه خبرنگاران




:: بازدید از این مطلب : 534
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 26 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: